Nog een keer Melbourne (21-03-2011) - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Henk Elferen - WaarBenJij.nu Nog een keer Melbourne (21-03-2011) - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Henk Elferen - WaarBenJij.nu

Nog een keer Melbourne (21-03-2011)

Door: henkenriadownunder

Blijf op de hoogte en volg Henk

28 Maart 2011 | Australië, Melbourne

Voordat we naar Port Fairy gingen, zijn Ria en Henk nog een dag naar Melbourne geweest. Weer met de trein en begonnen met een wandeling door East Melbourne, een wijk waar nog veel uit de Victoriaanse tijd te zien is. Huizen met hun typisch hekwerk en ook het huis van de ouders van James Cook, wat ze hebben herbouwd in Fitzroys Garden, na het in Engeland afgebroken en verscheept te hebben. Maar ja, James Cook, degene die de Engelse vlag geplant heeft en dus Australia op de kaart gezet heeft, voor Engeland dan wel te verstaan. Als Abel Tasman de Nederlandse vlag geplant had, hadden ze nu misschien wel Nederlands gesproken in Australia. Alleen had Nederland weer niet genoeg misdadigers om naar Australia te verschepen. We kunnen de geschiedenis nu eenmaal niet terugdraaien, dus wordt er gewoon Engels gesproken met een duidelijk Australisch accent, wat dat ook mag zijn. Het klinkt wel anders.
's Middags hebben we een rondvaart naar de Docklands (havens) gemaakt over de Yarra River. Mooi om Melbourne vanaf het water te zien.

Keurig met de trein weer terug om op woensdag naar Port Fairy te vertrekken.

• 28 Maart 2011 - 11:56

Famiolie Sol:

Hai lieve Ria en Henk,

Wat klinkt het allemaal heerlijk. We volgen jullie hoor!

groetjes familie Sol

• 29 Maart 2011 - 14:08

Tonny De Groot:

Dag Ria en Henk,
    Fijn dat jullie zo'n mooie reis maken.
    Ik lees jullie berichten van down under met plezier.
    Geniet van alles en tot ziens.
    Tonny

• 29 Maart 2011 - 14:54

Leny:

Leuk hoor om te lezen wat jullie meemaken. Geniet maar! groetjes Leny

• 29 Maart 2011 - 15:35

J&J Van Oevelen:

Zojuist met Remco gesproken en weet nu hoe ik jullie kan volgen in Australie.
    Als ik de verslagen lees, zien we dat jullie het goed naar 't zin hebben.
    ik zal straks ook de oude berichtjes lezen en dan ben ik weer op de hoogte.
    We wensen jullie veel plezier en zullen jullie vanaf nu volgen.
    groetjes \Jan en Joke.

• 29 Maart 2011 - 19:38

Alies, Hannah En Lau:

Leuke foto's van Melbourne, is het een beetje lekker weer? Groeten aan de familie daar, leuke kleinkinderen! Kun je het Australisch wel verstaan?

• 29 Maart 2011 - 21:41

Tineke:

Henk (toch ?) volgt de geschiedenis goed. Ik geniet van wat jullie zien en de mooie foto's. Heerlijk zo'n tocht over het water. Ik keek alweer uit naar jullie belevenissen en foto's.
    Wordt vervolgd hè?
    Groetjes, Tineke